BIFISZ 2011.12.28. 18:45

A szeretet ünnepén...

Beszámolómat egy felejthetetlen mondattal kezdeném, amit anno egy filmben hallottam: "A karácsonyi csoda a szívekben lakik."
Félidős önkéntes szolgálatom ideje a karácsonyi időszakban érkezett el és hazalátogathattam kis falumba Sepsibükszádra. Újra találkozhattam és beszélgethettem a Bifisz régi és új tagjaival. Elmondhatom és leírhatom felemelő érzés volt, és karácsonyi csoda az én szívemben is.
Mint minden évben most sem maradt el a karácsonyi kis csomagok készítése a gyerekek számára, amelyek szentestén voltak kiosztva. Ami még nagy boldogság volt szívemnek, az ahogyan a fiatalok lelkesen próbáltak, gyakoroltak és készültek a karácsony éjjelén előadott "Titoktalanított világ" című színdarabbal. Úgy gondolom számunkra már ez az időszak hozzátartozik a mi mindenkori karácsonyi készülődéseinkhez.


A minden évben megszervezett kis előadásunk a templomban már hagyomány és ez az időszak, amikor újra találkozhatunk mindazokkal a BIFISZ-es tagokkal is akik valahol...akár külföldön dolgoznak, szolgálatot teljesítenek.
Nem múlhat el nyomtalanul a karácsony, hogy a templomunk udvarán a betlehemi család ne legyen jelen. Az önkéntes fiataloknak köszönhetően, akik vállalták mindennap a karácsonyi időszakban az elő betlehem megformálást, különleges élmény volt mindazoknak, akik szentmisére igyekeztek, vagy csak betekintettek a templom udvarára.


A Bifisz aktivitása évről évre nagyobb, amely egyre több fiatalt mozgat meg. Ezt láttam és tapasztaltam most, hogy újra otthon voltam :)
Gratulálok és még több sikert és aktivitást szeretnék kívánni a 2012-es évre!
Hajrá BIFISZ!


László Mónika a BIFISZ tagja,
Fekete Sereg Ifj. Egyesület(HU) EVS önkéntese
 

Az advent alkalmat teremt arra, hogy felkészüljünk a karácsonyi ünnepekre, a Megváltó születésének napjára. A legfontosabb a lelkiekben való felkészülés, de az ünnephez hozzájárul az is, hogy mindannyian a legszebb ajándékunkat tegyük a napkeleti bölcsek ajándéka mellé.

Bükszádon sokan készítenek kézműves dolgokat. Mindenki tud valamit, amit más nem: van, aki szépen varr, fon, sző, farag, van, aki finomat süt, van, aki szép díszeket készít. Mind olyan dolgok, amelyek örömet szereznek készítőinek és környezetüknek egyaránt.
     A Sepsibükszádi Ifjúsági Szervezet (BIFISZ) által szombaton első alkalommal megszervezett Kézművesek Adventi Vásárán 21 helyi kézműves, termelő és szolgáltató mutatta be és kínálta eladásra termékét. Még nem volt a településen hasonló rendezvény, amely a helyi értékek felkutatását és bemutatását célozta volna meg.
    Az eseményen szép számban bekapcsolódtak a helyi lakosok, akik nézelődtek, kóstolgattak és vásároltak is alapanyagokat, ünnepi asztalra valókat.
     A vásárt a megnyitó keretén belül a település polgármestere, Bács Márton Csaba méltatta, Bakó Ferenc helyi plébános pedig áldást mondott. Jelen volt a Háromszéki Ifjúsági Tanács (HÁRIT) elnöke, Grüman Róbert is, aki a fiatalok kezdeményezését dicsérte és kifejtette, hogy szükség van minden településen az ilyen tevékeny fiatalokra. Ilyen szempontból a bükszádi szervezet az élen jár, hiszen egyike a megye legaktívabb ifjúsági szervezetének.
     A szervezők nevében Ájgel Ágnes, az ifjúsági szervezet elnöke elmondta “A bifiszes fiatalok, fontosnak tartják a helyi hagyományok mentén való nevelést, úgy véljük, szükség van egy olyan közösségi eseményre, ahol mindenki megismertetheti és vásárlásra kínálhatja termékeit. Innen jött az ötlet, hogy megszervezzük a vásárt. A közösség örömmel fogadta, így szeretnénk hagyományt teremteni és jövőre is újra megszervezni.”

További képek tekinthetőek meg a vásárról az alábbi link alatt: picasaweb.google.com/100348313943605571172/AdventiVasar2011. A fotókat Varga Levente Bifisz-es készítette.


Második alkalommal is megrendezte a HÁRIT a Háromszéki Önkéntesek Bálját, melyen a szervezetünk is képviseltette magát az általunk választott legaktívabb tagjával (Szőcs Hunor és Ferencz Szende) és néhány kísérőjével. A bált, tavalyhoz hasonlóan, szintén a Park vendéglőben rendezték, annyi különbséggel, hogy idén a résztvevők száma magasabb volt, több háromszéki ifjúsági szervezet vett részt. Az ifjúsági szervezetek idei legaktívabb tagjait oklevéllel jutalmazták, majd ezt követte a vacsora, tombolahúzás, majd végül a bál, melynek hangulatát élő zenekar biztosította. A bál fölülmúlta önmagát, mivel vélemények szerint sikeresebb volt, mint a tavalyi.
Köszönöm a BIFISZ tagjainak a lehetőséget, hogy részt vehettem. (Szőcs Hunor)