Lassan hagyománnyá kezd válni településünkön a 40 és 50 évesek kortárstalálkozójának megszervezése. Idén az 50 évesek találkozója július 26., míg a 40 éveseké augusztus 22.-ére esett.


Fiataljaink aktivitása révén sikerült ezen ünnepeket színesebbé, hangulatosabbá varázsolni. Mindkét találkozó a hely iskola udvaráról indult, ahol a régen látott arcok, gyerekkori barátok üdvözölték egymást. Az osztályfőnöki óra után az ünnepeltek ellátogattak a temetőkbe, hogy elhunyt kortársaikra együtt emlékezzenek. Ezt követte az ünnepi szentmise, ahol a BIFISZ tagjai szavalatokkal, elmélkedő szövegekkel, zenével köszöntötték őket. A szentmise végeztével a díszes társaság ebédre, hajnalig tartó mulatságra vonult, ahonnan ismételten nem hiányozhattak fiataljaink, hiszen két tánccal sikerült megörvendeztetniük a jelenlevőket. Ez alkalommal tangó és walzer volt a műsorszám. Az ünnepség éjjelbe nyúló vigadozással, tánccal ért véget. Isten éltessen minden ünnepeltet!    (Ájgel Krisztina)



 

Idén V. alkalommal került sor a Sepsibükszád-i Falunapok megszervezésére, amelynek keretében a Sepsibükszádi Polgármesteri Hivatal és Helyi Tanács mellett a BIFISZ is fellépett társszervezőnek.  

                                                                    
A két napos ünnepség rengeteg embert gyűjtött össze. A sokszínű program, játék a fiatalság sátrához csalogatta az érdeklődőket, ahol az arcfestés technikáinak köszönhetően a gyerekek más-más állat, figura maszkját magukra öltve távozhattak. Az idősebb generáció főzőversenyen, halászversenyen csillanthatta meg tudását. A szombati mini-foci maraton első helyezését sikerült a hazai csapatnak megszerezni. Ezúton is gratulálunk a teljesítményért! Ezen kívül kulturális produkcióból sem szenvedtek hiányt a település lakói, hiszen, mint eddig minden évben, színes előadássorozatot állított össze a BIFISZ, amelyben szerepet kaptak iskolánk diákjai, akik country táncot adtak elő, a felnőtt kórus zorbát táncolt és a fiatalok különböző stílusú táncokat mutattak be. Vasárnap a délutáni órában vette kezdetét a paintball verseny a BIFISZ szervezésében, mely egy új fajta szórakozási lehetőség volt. A két nap alatt az MCP programirodának köszönhetően Dj.Studio Project, Insect, Kozsó és az Ámokfutók szórakoztatta a közönséget. A falunapok záró produkciójaként a szervezők karaoke versenyre invitálták a kezdő és rutinosabb énekeseket. Köszönet a szervezésért a Polgármesteri Hivatalnak, Berhida, Vasad testvértelepüléseknek, helyi vállalkozóknak, szponzoroknak, valamint a BIFISZ-es kollégáknak. Szép volt fiúk!  (Ájgel Krisztina)

 

 

 

 

süti beállítások módosítása