Első alkalommal szervezi meg a Helyi Kézművesek Adventi Vásárát a Sepsibükszádi Ifjúsági Szervezet (BIFISZ), amely igyekszik a Karácsonyra való készülődést közösségi élménnyé tenni a faluban. December 10-én a helyi kultúrotthonban több mint húsz kézműves sajátos termékei közül választhatnak az érdeklődők.
    Sepsibükszádon sokan készítenek szőtt, fonott, kötött, horgolt vagy fúrt-faragott termékeket, tradicionális alapanyagokból karácsonyfa díszeket és ajándéktárgyakat, illetve olyan ínyenc süteményeket, lekvárt, mézet vagy éppen jellegzetes házi pálinkát, amelyek megőrizték a hagyományos ízvilágot. A bifiszes fiatalok, akik fontosnak tartják a helyi hagyományok mentén való nevelést, úgy vélik szükség van egy olyan közösségi eseményre, ahol mindenki megismertetheti és vásárlásra kínálhatja termékeit.
   „Még nem volt a településen hasonló rendezvény, ahol a helyi kézművesek és termelők összegyűlhettek volna, hogy bemutatkozzanak egymásnak és az érdeklődőknek. Mindenki tud valamit, amit más nem. Az Advent pedig kiváló alkalom arra, hogy találkozzunk és megosszuk egymással az ünnepre való készülődés izgalmas pillanatait” – mondják a bükszádi fiatalok, akik mindenkit várnak szeretettel a szombati vásárra.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://bifisz.blog.hu/api/trackback/id/tr793444066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása