Idén, 2011.aug.13-14 került megrendezésre a VII. sepsibükszádi falunapokra, amelyet a helyi Polgármesteri Hivatal szervezett meg karöltve a település ifjúsági szervezetével (BIFISZ).

Színvonalas előadásokból, játékokból az idén sem volt hiány. A színpadon színes előadások sorozata váltotta egymást, együtt derülhetett és tapsolhatott fiatal és idős, hiszen a repertoár minden generációt felölelt. A fiatalok szervezésében és meghívásában jelen voltak felvidéki, Szőgyén településről érkezett fiatalok is, akik hagyományos táncokkal és dalokkal szórakoztatták a résztvevőket. A BIFISZ legkisebbjei, a jövő generáció is készült tánccal, idén az Angyalok keringőjét adták elő.

Mivel a BIFISZ idén ünnepli fennállásának és működésének ötödik évfordulóját, a falunapok keretében, a szervezet fiataljai által készített fotókiállításra hívták meg az érdeklődőket. A kiállítás címe a Sepsibükszád képekben nevet viseli. A megnyitón Ájgel Ágnes mutatta be a képeket, továbbá jelen voltak és beszédet mondtak többet közt a település polgármestere, aki megköszönte a szervezet öt éves munkáját és további sikereket is kívánt nekük, Grüman Róbert HÁRIT elnök, aki értékelt pár szóban az elmúlt éveket és Kádár Rózália tanítónő, és a szervezet barátja és segítője, aki összegezte a kiállított képeket.

Ezt követően a JBC előadása nyújtott gazdasági útbaigazítást, vándorelőadásuk témájaként megjelölve az Ifjúság, pénz, mentalitás címet, melyet a Csürkészek Kabarétársulat előadása követett. Minifoci, kulturális műsor, játék és esténként önfeledt szórakozás, karaoke, utcabál és koncertek voltak a program részei. A falunap záró estéjén a Csillag Születik idei győztese, László Attila nyűgözte le a lelkes közönséget, osztogatván autogramot és pár röpke képet is bevállalt.
A szervezet tagjai hálás köszönetüket fejezik ki a szőgyéni fiataloknak, hogy itt voltak, hogy barátságok és közös élmények születhettek. Jók voltak a közös kirándulások, az esti bulik. Örök emlék a Danza Kuduro.

Az anyagi támogatást köszönjük Kovászna Megye Tanácsának és a Communitas Alapítványnak. Köszönjük. (Krisztina)


 

A bejegyzés trackback címe:

https://bifisz.blog.hu/api/trackback/id/tr593197759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása