A Sepsibükszádi Ifjúsági Szervezet tagjai közösen a magyarországi Nádasladány és Nagyberki települések fiataljaival 2010. augusztus 12-15. között Ifjúsági tábort szerveztek Sepsibükszádon.
“Minden közösség alapja a barátság” mottó köré épült ki a pár napos program, valamint ez a jelmondat került a kopjafára fel, melyet közösen állítottak fel Nyerges-tetőn. A fiatalok ezzel összetartozásunkat, barátságukat szerették volna kifejezni és ugyanakkor szabadságukat is, hiszen a barátság szabad.”Olyan emléket szeretnénk itt hagyni, amely hosszú idő múlva is emlékeztet, miként Tuzson őrnagy csapata összetartozott, úgy mi is egy közösséget alkotunk”-hangzott el az ünnepélyen.
A program szerint pénteken a környék nevezettességeivel ismerkedtek a fiatalok (Szent-Anna tó, Kézdivásárhely, Csernáton, Bálványos vár) az este pedig Zsók Levente humorista műsorával és közös bulival zárult.
A szombati nap játékos ismerkedéssel indult, majd egy csapatvetélkedőn vettek részt a fiatalok, melyet Grüman Róbert HÁRIT elnök és Kelemen Éva vezettek le. Délután a Sepsibükszádi napok alkalmából a nádasladányi fiatalok vidám jeleneteket, a Nagyberkiek Kormorán zenei összeállítást adtak elő. A házigazda, Sepsibükszádi Ifjúsági Szervezet (BIFISZ) tagjai gyerekeknek arcfestést szerveztek, karaoke versenyt, valamint táncos összeállítást adtak elő. A rendezvény kiemelt támogatója a Communitas Alapítvány volt. (Ágnes)
 

A táborozások után úgy gondoltuk, hogy jó lenne lelkiekben is egy kicsit feltöltődni. Ebből a meggondolásból július 31-én szerveztünk egy lelkinapot „Krisztus nyomában járni” mottóval. Az egész napos program lehetővé tette számunkra, hogy közelebb érezzük magunkat Krisztushoz. Ebben segítségünkre volt Tamás Barna ifjúsági főlelkész, aki Fogarasról érkezett a meghívásunkra. Továbbá vendégünk volt a tusnádfürdői ifjúság egy része. Ismerkedő játékokkal indítottunk, amelyet egy igen érdekes előadás követett, az irgalmas szamaritánusról és a felebaráti szeretetről. Ez számunkra is egy feladat volt, hiszen magunkba kellett nézzünk és az előadást követő kiscsoportos megbeszélésen megosszuk a többiekkel személyes felebaráti élményeinket. Volt szabadidős tevékenység, ahol a fiatalok még jobban megismerhették egymást, közös ebéd és a nap végén egy ifjúsági szentmise. (Iza)

süti beállítások módosítása