Három tanuló képviselte megyénket a II. Őszirózsa Országos Népdalvetélkedőn. A háromszéki lányok két első és egy harmadik díjjal tértek haza a Temes megyei Újszentesről.
A gelencei Jancsó Benedek I-VIII. Osztályos Iskola másodikos diákjával, Szima Barbarával, aki saját korcsoportjában első helyezést ért el, már megismerkedhettek olvasóink. Íme, a másik két büszkeségünk: a megyeszékhelyi Székely Mikó Kollégium ötödikes tanulója, Steckbauer Hanzi Réka, aki csoportjában első helyen végzett, és a kézdivásárhelyi Petőfi Sándor I-VIII. Osztályos Iskola negyedik osztályos diákja, Mátyás Yvett, aki harmadik lett. Szima Barbara több mint egy éve énekel, több megmérettetésen vett részt, ez az ötödik első helyezése. A népdal szeretetét a családból hozta, a dalok nagy részét édesanyjától tanulta, tanulja. A vidám, tréfás énekeket kedveli. Jelenleg a körzeti népdalversenyre készül.
 
A negyedikes kézdivásárhelyi lány, Mátyás Yvett hatéves kora óta énekel, több versenyen szerepelt, de ez az első országos megmérettetés, amelyre eljutott, és ahol teljesítményét harmadik díjjal jutalmazta a zsűri. A lány elárulta, hogy énekesnő szeretne lenni, és tudatában van annak, hogy nagyon sokat kell még tanulnia. Kedvenc tantárgya a román nyelv és a matematika. A versenyre Bimbó Annamária tanítónő készítette fel.
 

A megyeszékhelyi Székely Mikó Kollégium ötödik osztályos tanulójának, a sepsibükszádi Steckbauer Hanzi Rékának lételeme a zene. Énekel, zongorázik, és a néptánccsoportnak is oszlopos tagja. Dombora Anna zenetanárnő egy éve foglalkozik intenzíven a különleges hangi adottságokkal, tiszta hallással rendelkező, jó előadói képességgel megáldott, ambíciós lánnyal. Réka több népdalvetélkedőn vett részt, a polcon sorakozó díjak száma egyre szaporodik. Mind a három lánynak gratulálunk, és további sok sikert kívánunk!

Székely Hírmondó 

Hogyan is kezdhetném...(?) 2010. nov. 20-án, szombaton került megrendezésre a Humorest és Halloween bál a sepsibükszádi kultúrotthonban, a BIFISZ szervezésében. Ami azt illeti nem volt zökkenőmentes, hiszen az előjegyzett program változott, a humorista egeszségűgyi okok miatt lemondta az előadását. Na, de ahogy, szokás mondani minden rosszban van valami jó is :) és a közismert Zsók Levente vállalta a hirtelen felkérést. Így aztán jó kis humorral indítottuk az estét. Ezúton is köszönet Leventének. Ami a bált illeti,nagyon jóra sikeredett, minden adott volt a jókedv és a hangulathoz. A visszajelzések pozitivak voltak és ennek örülünk a legjobban. (Mónika)

süti beállítások módosítása