Az év talán legmókásabb időszaka a farsang, amely vízkereszttől (január 6.) hamvazószerdáig, a nagybőjt kezdetéig tartó időszak, amelyet vidám hangulat, bálok, népünnepségek jellemeznek. A farsang csúcspontja a karnevál, amely farsangvasárnaptól húshagyó keddig tartó utolsó három nap. Ennek különleges, télbúcsúztató jelentése van. Sok városban ekkor ünneplik a híres karneválokat, mint például a riói és velencei karnevált.
2010. február 6 - án a sepsibükszádi kultúrotthonban megrendezésre kerülő farsangi kosaras bál a falu lakosságát jelmezbe öltözésre ösztökélte, ezáltal is kizökkentve őket a monoton, fárasztó hétköznapokból. Szervezetünk is, a móka kedvéért álarc mögé bújva csatlakozott a telet búcsúztató társasághoz. Hosszú gondolkodás után a mesék világából merítettünk ötletet, így Hófehérke és a hét törpe kiváló ötletnek bizonyult.
A nyolc bátor jelentkező: Csabika, Lóri, Isti, Iza, Ágnes, Krisztina, Nándi és Ildikó egy kis műsorral örvendeztettük meg a jelenlévőket. Sok érdekes jelmez is díszelgett még, ilyen volt a skót - aki egyben öltözékével a bál nyertese is lett - kalózok, indiánok, boszorkányok és más ötletes figurák. A hagyománynak híven volt bábúégetés (tél temetés) is és farsangi felvonulás. Ezt követték az érdekesebbnél érdekesebb jatékok, majd karaoke party-ban is összemérhették tehetségüket a jelentkezők. A mulatság fergeteges hangulatban egészen reggelig tartott. (Iza)

 

süti beállítások módosítása