Az advent alkalmat teremt arra, hogy felkészüljünk a karácsonyi ünnepekre, a Megváltó születésének napjára. A legfontosabb a lelkiekben való felkészülés, de az ünnephez hozzájárul az is, hogy mindannyian a legszebb ajándékunkat tegyük a napkeleti bölcsek ajándéka mellé.

Bükszádon sokan készítenek kézműves dolgokat. Mindenki tud valamit, amit más nem: van, aki szépen varr, fon, sző, farag, van, aki finomat süt, van, aki szép díszeket készít. Mind olyan dolgok, amelyek örömet szereznek készítőinek és környezetüknek egyaránt.
     A Sepsibükszádi Ifjúsági Szervezet (BIFISZ) által szombaton első alkalommal megszervezett Kézművesek Adventi Vásárán 21 helyi kézműves, termelő és szolgáltató mutatta be és kínálta eladásra termékét. Még nem volt a településen hasonló rendezvény, amely a helyi értékek felkutatását és bemutatását célozta volna meg.
    Az eseményen szép számban bekapcsolódtak a helyi lakosok, akik nézelődtek, kóstolgattak és vásároltak is alapanyagokat, ünnepi asztalra valókat.
     A vásárt a megnyitó keretén belül a település polgármestere, Bács Márton Csaba méltatta, Bakó Ferenc helyi plébános pedig áldást mondott. Jelen volt a Háromszéki Ifjúsági Tanács (HÁRIT) elnöke, Grüman Róbert is, aki a fiatalok kezdeményezését dicsérte és kifejtette, hogy szükség van minden településen az ilyen tevékeny fiatalokra. Ilyen szempontból a bükszádi szervezet az élen jár, hiszen egyike a megye legaktívabb ifjúsági szervezetének.
     A szervezők nevében Ájgel Ágnes, az ifjúsági szervezet elnöke elmondta “A bifiszes fiatalok, fontosnak tartják a helyi hagyományok mentén való nevelést, úgy véljük, szükség van egy olyan közösségi eseményre, ahol mindenki megismertetheti és vásárlásra kínálhatja termékeit. Innen jött az ötlet, hogy megszervezzük a vásárt. A közösség örömmel fogadta, így szeretnénk hagyományt teremteni és jövőre is újra megszervezni.”

További képek tekinthetőek meg a vásárról az alábbi link alatt: picasaweb.google.com/100348313943605571172/AdventiVasar2011. A fotókat Varga Levente Bifisz-es készítette.


Második alkalommal is megrendezte a HÁRIT a Háromszéki Önkéntesek Bálját, melyen a szervezetünk is képviseltette magát az általunk választott legaktívabb tagjával (Szőcs Hunor és Ferencz Szende) és néhány kísérőjével. A bált, tavalyhoz hasonlóan, szintén a Park vendéglőben rendezték, annyi különbséggel, hogy idén a résztvevők száma magasabb volt, több háromszéki ifjúsági szervezet vett részt. Az ifjúsági szervezetek idei legaktívabb tagjait oklevéllel jutalmazták, majd ezt követte a vacsora, tombolahúzás, majd végül a bál, melynek hangulatát élő zenekar biztosította. A bál fölülmúlta önmagát, mivel vélemények szerint sikeresebb volt, mint a tavalyi.
Köszönöm a BIFISZ tagjainak a lehetőséget, hogy részt vehettem. (Szőcs Hunor)


 

Első alkalommal szervezi meg a Helyi Kézművesek Adventi Vásárát a Sepsibükszádi Ifjúsági Szervezet (BIFISZ), amely igyekszik a Karácsonyra való készülődést közösségi élménnyé tenni a faluban. December 10-én a helyi kultúrotthonban több mint húsz kézműves sajátos termékei közül választhatnak az érdeklődők.
    Sepsibükszádon sokan készítenek szőtt, fonott, kötött, horgolt vagy fúrt-faragott termékeket, tradicionális alapanyagokból karácsonyfa díszeket és ajándéktárgyakat, illetve olyan ínyenc süteményeket, lekvárt, mézet vagy éppen jellegzetes házi pálinkát, amelyek megőrizték a hagyományos ízvilágot. A bifiszes fiatalok, akik fontosnak tartják a helyi hagyományok mentén való nevelést, úgy vélik szükség van egy olyan közösségi eseményre, ahol mindenki megismertetheti és vásárlásra kínálhatja termékeit.
   „Még nem volt a településen hasonló rendezvény, ahol a helyi kézművesek és termelők összegyűlhettek volna, hogy bemutatkozzanak egymásnak és az érdeklődőknek. Mindenki tud valamit, amit más nem. Az Advent pedig kiváló alkalom arra, hogy találkozzunk és megosszuk egymással az ünnepre való készülődés izgalmas pillanatait” – mondják a bükszádi fiatalok, akik mindenkit várnak szeretettel a szombati vásárra.


 

süti beállítások módosítása