2011. április 2-án került megszervezésre a Mátyás Király szoborcsoport újraavatása Kolozsváron. Kovászna Megye Tanácsa és a HÁRIT-nak köszönhetően egy busznyi fiatal indult a megyéből az ünnepélyre.
A BIFISZ részéről hét fiatal utazott együtt a lelkes csapattal, de Kolozsváron Krisztina is csatlakozott hozzánk, így végül nyolc személyes képviseletünk volt.
Odautazásunk nagyon szuper volt. A Magyar Nemzeti Színház előtt gyülekeztünk és ezt követően felvonultunk a Mátyás szoborhoz. Szende népviseletbe öltözve a barátosi székely legénnyel büszkén vezette a háromszéki képviseletet a felvonuláson. Nem csoda, hogy később kicsik, nagyok, magyarok és románok vele akartak fényképezkedni. :) Az ünnepély nagyon szépre sikeredett.
A késő délutáni hazaút, azonban már kalandos volt. A tervezett időpontban elindultunk hazafele, ámde, féluton a "Jucus"-nak becézett autóbuszunk lerobbant. Na, de számunkra ez a helyzet sem okozott problémát. Az egy helyben töltött időt ismerkedéssel, viccelődéssel és jővőbeli közös ifjúsági rendezvények megtervezésével töltöttük el.
(Mónika)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bifisz.blog.hu/api/trackback/id/tr162801385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

izabell89 2011.04.05. 22:37:26

Sziasztok mindenki:)

Ti aztán nem unatkoztok. Én is szívesen csatlakoztam volna a bandához. De majd legközelebb. "Jucus" lerobbanása eszzembejuttatott egy érdekes helyzetet:))
A nyári zabolai táborból való hazamenetelt:P Mikor ballagtunk a poros, köves úton 100 fok melegbe a piros autó után....:)) Emlékszel Ágnes?

BIFISZ 2011.04.06. 08:36:35

@izabell89: Jó buli volt az is :)), legalább van, amiről most beszélni. (Ágnes)
süti beállítások módosítása