BIFISZ 2009.12.27. 17:32

Karácsonyi fény

December 24-én az éjféli szentmise előtt mutattuk be a fiatalokkal a „Karácsonyi fény” című műsort a templomban. A történet egy gazdag, de lelketlen tábornokról szólt, aki hosszú évek óta nem ünnepli a karácsonyt. Ám az események hatására megenyhül szíve és újra boldog, hívő emberré válik. Az egy hónapos munkának megvolt az eredménye, nagyon hangulatos este állt össze, köszönet a szereplők alakításainak, Iza, Krisztina énekének. (Ágnes)


BIFISZ 2009.12.24. 10:15

Áldott Ünnepeket!

"Gyújtsál egy gyertyát, ha leszáll a csendes éj

Mondj el egy imát a sok szegény emberért.

A szeretet ünnepe hidd el csak így lesz szép,

Béke hull rád Karácsony éjjelén." (Ének)

 

Nagyapáink idejében, a hosszú téli esték mókával, énekszóval, hosszú beszélgetésekkel teltek el. De hol van már ez az idő? Eltűnt az emlékek ködfoszlányaiban.
A sepsibükszádi Ifjúsági Szervezet 2009.12.13-án megtartandó évbúcsúztató rendezvénye keretén belül azonban felidézte a régmúlt esték varázsát. A Polgármesteri Hivatal új vendégházában összegyűlve izgatottan készült a kis csapat a meghívott vendégünk, Márk Attila és az érdeklődők fogadására. Márk Attila brassói származású daltulajdonos, aki számos magyar költő versét megzenésítette. A sepsibükszádi ifjúság régi jó barátja. Neki köszönhetjük, hogy jó pár rendezvényeinket gitárhang kíséri, ugyanis ő volt a lelkes tanárunk. Elmondása szerint nagyon jól érezte magát körünkben. Szeme boldogságtól csillogott, hogy újra köztünk lehetett. Sok emlék fűzi ide, „... amikor átutazok vonattal Bixádon, a szívem mindig megdobban”- mondta Attila.
Az est folyamán megzenésített verseivel kápráztatta el a hallgatókat. Mosolyok derültek fel az arcokon egy-egy ismert Ady vers hallatán. Mónika, Kincső és Krisztina szavalatai is szint adtak az estének. Az előadás végén köszönetet mondtunk a közönségnek, a szülőknek a nyújtott támogatásokért, bátorításokért. (Iza)

süti beállítások módosítása