A Sepsibükszádi Ifjúsági Szervezet (BIFISZ) 2006 márciusától létezik, pár lelkes fiatal és a helyi önkormányzat indította útjára. A társaság mára mintegy huszonöt főt számlál, életkoruk 14-40 év között mozog. Szerepvállalásukról Ajgel Ágnes, a szervezet elnöke tájékoztatott.

SzH- Mennyire befolyásolja egy ilyen jellegű szervezet a település mindennapjait?

– Fontos, hogy a fiatalok egy másfajta szórakozási, kikapcsolódási lehetőséget is megtapasztaljanak. Bele kell kóstolniuk az önkéntességi munkába, fontos, hogy eljárjanak táborokba, részt vegyenek iskolán kívüli rendezvényeken. Úgy látom, hogy a szervezet egy helyileg kezdetektől elfogadott és támogatott alakulat volt. Az önkormányzat maximális támogatását élvezzük, tavaly is létezett a szervezet számára elkülönített összeg a költségvetésben, ezt idénre is megígérték. Emellett termet is biztosítanak a programjaink számára, akárcsak a katolikus plébánia, hiszen több vallásos jellegű rendezvényünk is van: ifjúsági szentmise, karácsonyi színdarab, lelki nap stb.

SzH- Milyen eseményekre lehet számítani idén?

– Idén is szeretnénk megszervezni a nyári ifjúsági- és gyerektábort, lesznek kézműves tevékenységeink, játékdélutánok, kirándulások, zenés irodalmi estek. Idén mi hozzuk tető alá a határon túli magyar ifjak találkozóját is hazai, magyarországi és szlovákiai magyar ajkú fiatalok részvételével – ez többnyire pénzfüggő, de bízunk benne, hogy tervünk valóra válik. Szerencsére több helyi vállalkozó van, aki anyagilag segíti a szervezetet, illetve magánszemélyek is. (Kustán Magyari Attila, Székely Hírmondó)

A bejegyzés trackback címe:

https://bifisz.blog.hu/api/trackback/id/tr181765961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása