2010. novemberében az EVS (Europai Önkéntes Szolgálat) keretein belül, sikerült többek közt nekem is, egy határon túli magyar ifjúsági szervezet pályázatát elnyernem és 2011. június 1.-től  2012. március 31.-ig, aktív tagja és önkéntese lehetek a Fekete Sereg Ifjúsági Szervezetnek Nagyvázsonyban (HU).
A Romániai Nemzeti Iroda  ANPCDEFP szervezésében a "Fiatalok Lendületben" (YIA) projektben, 2011. febr. 2-4. között Pre- Departure Training-en vehettem részt Szebenben.
Mivel nem ismertem személyesen a 15 emberből álló csapatot, akik egész Románia területéről érkeztek a képzésre, így nekem egyedül kellett nekivágnom a szebeni "kalandoknak."
Első nap, vagyis febr. 2-án ismerkedéssel kezdődött a képzés és néhány bemelegítő játékkal.
Juliana Dinu oktató, fölvázolta, hogy mi az EVS és mit is jelent önkéntesnek lenni. Később a csapatunk tagjai egyenként mutatták be, hogy milyen projektekben, hol és melyik országban fognak résztvenni és szerepet vállalni.
A második nap témája az önkéntes jogairól és az AXA (egészségügyi biztósitás) legfontosabb elemeiről szólt. Délután csapatmunkában vehettünk részt, amit egy kis városnézéssel és kirándulással fűszerezhettünk.
A harmadik nap fő témája az önkéntes és mentor kapcsolata volt az adott projektben. Ez mellett felvilágositást kaphatunk, hogy, hogyan fejleszthetjük magunkat, önismereti szempontból. Fontos szerep volt az önmegvalósítás, az életcél és a pozitiv gondolkodás gyakorlása is. Minden nap vége bulival zárult.
Nagyon sok informació birtokába kerültem, amely számomra nagyon fontos és lényeges lesz a 10 hónap alatt, amíg egy határon túli ifjúsági szervezet csapatában érvényesíthetek és bizonyíthatok. (Mónika)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bifisz.blog.hu/api/trackback/id/tr82651452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása