BIFISZ 2010.03.16. 21:35

Március 15.

Ezen a napon a magyar szabadságharc kitörését ünnepeljük. Nemzetünk szabadság szeretetét, szabadság utáni vágyát fejezi ki.
Úgy gondoljuk ezen a napon ott a helyünk az ünneplők körében, de nem csak részvevőkként, hanem szervezőkként is bekapcsolódunk a rendezvénybe. Először is szentmisén vettünk részt és ezt követően koszorúkkal és virágcsokrokkal emlékeztünk hőseink emlékművénél. Később a kultúrotthonban folytatódott az ünnep, ahol az óvodások, iskolások és a fúvószenekar előadása után mi részleteket olvastunk fel Petőfi naplójából és egy palotás tánccal is megfűszereztük az ünnepi hangulatot.

"Régi idők kopjai alatt alussza álmát az én népem, mohos temetőkben vadvirággal takart padmolyos sírokban, szép madárszó mellett. Egy az élet a föld fölött és a föld alatt. És adjunk életet az életnek itt a föld fölött. Budapesttől Segesvárig, Temesvártól Világosig, életet a föld fölött, hogy nyugalmunk legyen a föld alatt." -Nyírő József -  (Mónika)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bifisz.blog.hu/api/trackback/id/tr331845510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krisztinnya 2010.03.17. 20:14:28

,,De túl minden bún, minden szenvedésen
Önérzetünket nem feledve mégsem.
Nagyszívvel, melyben nem apad a hűség,
Magyarnak lenni: büszke gyönyörűség!
Magyarnak lenni nagy szent akarat,
Mely itt reszket a Kárpátok alatt:
Ha küszködõn, ha szenvedőn, ha sírva:
Viselni sorsunk, ahogy meg van írva:
Lelkünkbe szíva magyar földünk lelkét,
Vérünkbe oltva örök honszerelmét,
Féltőn borulni minden magyar rögre,
S hozzátapadni örökkön - örökre!,, Sajó Sándor
süti beállítások módosítása